Meedenken?

De Onderwijsraad zoekt voortdurend de dialoog met diverse betrokkenen in en om het onderwijs. Zoals leerlingen en studenten, ouders, leraren en docenten, schoolleiders, bestuurders, bewindspersonen, parlementariërs, profielorganisaties, vakbonden, beroepsorganisaties, sectorraden en kinderopvangorganisaties. Dit gebeurt gericht bij adviestrajecten, maar ook in bredere zin bij het bepalen van onderwerpen voor het werkprogramma. Wilt u ook meedenken met de Onderwijsraad? Dat kan op verschillende manieren.

Werkprogramma

Wat zijn belangrijke vragen waarover de Onderwijsraad zich zou moeten buigen? Daarover kunt u jaarlijks met ons meedenken.

  • De volgende mogelijkheid om mee te denken over het nieuwe werkprogramma is begin 2025. De oproep ‘Denkt u mee’ plaatsen we als nieuwsbericht op de website en delen we via onze social mediakanalen (LinkedIn en X).

Adviezen

In elk adviestraject gaat de Onderwijsraad in gesprek met betrokkenen, experts en belanghebbenden. Daarnaast doet de Onderwijsraad aan iedereen een oproep via de website en social media om mee te denken.

Huidige, verwachtte en recente mogelijkheden om mee te denken: 

Via de pagina adviezen in voorbereiding ziet u aan welke adviezen de raad momenteel werkt.

JongerenOnderwijsraad

Ben jij een leerling of student en denk je graag mee met de Onderwijsraad? De ervaringen en meningen van leerlingen en studenten zijn cruciaal voor de Onderwijsraad. Wij willen graag weten hoe het ‘echt’ gaat, is en voelt in het onderwijs. Daarom heeft de Onderwijsraad sinds oktober 2019 een JongerenOnderwijsraad. Jongeren tussen de 10 en 22 jaar uit alle onderwijssoorten nemen voor twee jaar deel aan deze raad.

  • In het tweede kwartaal van 2025 start de werving voor een nieuwe JongerenOnderwijsraad. Houd onze website en social media in de gaten!