Denk mee over onderwijs in Caribisch Nederland

Onderwijsinstellingen in Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) maken sinds 1 januari 2011 deel uit van het Nederlandse onderwijssysteem. Dit heeft geleid tot nieuw beleid en andere wet- en regelgeving. Op verzoek van de minister van Onderwijs werkt de Onderwijsraad aan een verkenning over het onderwijs in Caribisch Nederland.

De Onderwijsraad verkent samen met drie eilandcommissies hoe het onderwijs op Bonaire, Sint Eustatius en Saba functioneert en hoe het onderwijs is ingebed in het Nederlandse onderwijssysteem. Dit doet de raad aan de hand van de zes thema’s: meertaligheid, onderwijsaanbod, overgangen in het onderwijs, inclusief onderwijs, bestuurskracht en leraren.

Denk mee

De Onderwijsraad zal de verkenning naar verwachting in het eerste kwartaal van 2026 uitbrengen. Bij de voorbereiding van deze verkenning biedt de raad graag iedereen de kans om mee te denken. Ervaringen, voorbeelden, analyses en suggesties op een van de thema’s en/of onderwijs in Caribisch Nederland in algemene zin, zijn van harte welkom. De raad gebruikt die informatie om tot een afgewogen verkenning te komen.

U kunt een schriftelijke bijdrage insturen via het formulier. Reageren is mogelijk tot 15 december.

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Via diverse kanalen vragen we burgers, experts en stakeholders hun kennis en ervaring met ons te delen. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)