Jongerenbijeenkomst over onderwijs in Caribisch Nederland

Op 25 oktober organiseert de Onderwijsraad een bijeenkomst over onderwijs in Caribisch Nederland. Jongeren tot 30 jaar die hier ervaring mee hebben, zijn van harte welkom om over dit onderwerp mee te praten.

Op verzoek van de minister van Onderwijs werkt de Onderwijsraad aan een verkenning over het onderwijs in Caribisch Nederland. Hierin verkent de raad samen met drie eilandcommissies hoe het onderwijs op Bonaire, Sint Eustatius en Saba functioneert en hoe het onderwijs is ingebed in het Nederlandse onderwijssysteem. Dit doet de raad aan de hand van de zes thema’s: meertaligheid, onderwijsaanbod, overgangen in het onderwijs, inclusief onderwijs, bestuurskracht en leraren.

In gesprek met jongeren

Het perspectief van jongeren is hierbij onmisbaar. Daarom gaat de Onderwijsraad graag in gesprek met jongeren tot 30 jaar die ervaring hebben met het onderwijs op Bonaire, Sint Eustatius of Saba. We horen graag de ervaringen van jongeren met zowel het onderwijs in Caribisch Nederland als met de overgang naar Europees Nederland. De jongerenbijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 25 oktober in Rotterdam, van 18:00 uur tot 21:00 uur (inclusief Caribisch eten en drinken). De voertaal is Engels.

Aanmelden

Jongeren tot 30 jaar kunnen zich tot en met 20 oktober 2024 aanmelden door een mail te sturen aan Zakiya Lake z.lake@onderwijsraad.nl. Vermeld daarbij op welk eiland je de onderwijservaring hebt opgedaan.