JongerenOnderwijsraad
Goed onderwijs voor iedereen: dat vindt de Onderwijsraad belangrijk. De Onderwijsraad geeft advies aan de regering en aan de Eerste en Tweede Kamer over onderwijs in Nederland. Deze onafhankelijke raad bestaat al 100 jaar en bestaat uit tien leden.
Voor het eerst in zijn honderdjarig bestaan richt de Onderwijsraad een eigen jongerenraad op. De raadsleden willen graag regelmatig in gesprek met jongeren om te weten wat er bij jullie leeft: welke behoeftes, ideeën en wensen hebben jullie voor het onderwijs? Al die verhalen en meningen horen zij graag.
Wij zoeken jou!
We zoeken leerlingen en studenten van alle onderwijsniveaus: van basisschool en middelbare school tot mbo, hbo en universiteit.
Voldoe je hieraan?
- Je bent tussen de 10 en 22 jaar;
- Je hebt ideeën over hoe jouw school, jouw studie en het onderwijs nog beter en leuker kunnen worden;
- Je vertelt graag aan andere mensen wat je vindt van het onderwijs;
- Je bent bij voorkeur niet al actief in een landelijke onderwijsorganisatie (zoals LAKS, JOB of ISO).
Wat ga jij doen?
- De JongerenOnderwijsraad komt twee keer per jaar bijeen bij de Onderwijsraad in Den Haag.
- Elke bijeenkomst duurt ongeveer vier uur en gaat over een interessant onderwerp. Denk aan keuze voor een school, verschillen tussen jongens en meisjes en gelijke kansen. Vooraf ontvang je meer informatie.
- Tijdens de bijeenkomst gaan we je vragen stellen en met elkaar discussiëren. Belangrijkste is dat je vertelt wat jouw ideeën zijn.
Wat bieden we je?
Meedoen aan de JongerenOnderwijsraad is leerzaam, inspirerend, maar vooral heel leuk!
Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En voor elke bijeenkomst krijg je 50 euro vergoeding als dank voor je tijd en voor je inzet.
Is dit iets voor jou?
Aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk.